Börja blogga

Är du intresserad av att börja blogga? Då har du hittat rätt! Här går vi igenom hur man går tillväga för att komma igång med en egen blogg.

Bloggar är idag ett populärt sätt att nå ut till väldigt många människor. Enligt den senaste undersökningen Svenskarna och Internet (2017) läser mer än hälften av alla svenskar från och till en eller flera bloggar. Drygt en fjärdedel av Sveriges befolkning läser en blogg minst en gång i månaden. Som bloggare har man därmed möjlighet att nå ut till fem miljoner svenskar.

Hur gör man då för att börja blogga? Det finns ju så oerhört mycket att skriva om, var ska man börja? Det första du behöver bestämma dig för är vad du vill blogga om. Är dit mål är att få många läsare bör du blogga om något som många är intresserade av. Bloggar finns i alla möjliga olika former och behandlar ämnen från vardagsbetraktelser till miljöfrågor. Många väljer att blogga om sin vardag eller om något intresse som man har. I dag bloggar 8 % av Sveriges befolkning enligt den senaste undersökningen av Svenskarna och Internet (2017), och det är lika vanligt att både män och kvinnor bloggar.

Blogg som medium är ett bra sätt att dela tankar och kunskap med andra. Genom att ha en blogg så kan du starta eller vara en del av intressanta ämnen och frågeställningar och bygga en följeskara av läsare. Det är också ett bra sätt att utveckla sin skrivförmåga. Att komma igång med en egen blogg är väldigt enkelt, i nästa sektion hittar du hur du gör för att starta din egna blogg.

Blogga gratis

Det finns i dag en uppsjö av olika tjänster som ger dig möjlighet att gratis och enkelt komma igång med ditt bloggande. Om du inte kan programmera är den mest populära bloggtjänsten på sajten c.nu där du snabbt och enkelt kan komma igång med ett kraftfullt bloggverktyg. På C.nu kan du gratis skapa en egen blogg under domänen c.nu dvs. ditt-bloggnamn.c.nu.

På startsidan hittar du en jämförelsesida när du vill starta en blogg samt en lista över bloggtjänster.

Hur gör man för att tjäna pengar på sin blogg?

Att tjäna pengar på sitt bloggande är en dröm för många och det finns exempel på bloggare som kan försörja sig på sitt bloggande. Det finns olika sätt att slå mynt på sitt bloggande och i vår guide om hur du kan göra för att tjäna pengar på bloggen går vi igenom de vanligaste sätten.