C.nu

Den nya uppstickaren c.nu är en snygg och modern bloggtjänst som har som nisch att hjälpa bloggare att tjäna pengar på sitt bloggande.

FördelarNackdelar
– Gratis
– Hjälper dig att tjäna pengar på bloggen
– Snygga och mobilanpassade teman
– Besöksstatistik
– Inbyggd sökmotor för affiliate-program (sponsrade länkar)
– Uppstickare (mindre aktör)
– Ingen stor community

På C.nu finns det också guider som hjälper dig att komma igång med ditt bloggande, hur du gör för att få fler besökare, samt tips om hur du kan göra för att slå mynt på bloggandet. Som bloggare kan det vara intressant att ta del av sammanställningar av olika annonsmöjligheter för att hitta något som passar just dina besökare.

Att blogga på C.nu är gratis och i gratispaketet ingår det mesta man som bloggare behöver. Pluspaketet kostar 199 kr i månaden och riktar sig främst till de bloggare som bloggar professionellt. Med gratisversionen får du en egen bloggdomän under c.nu, dvs. ditt-blogg-namn.c.nu vilket gör att din bloggs adress nästan ser ut som en vanlig domän.

Som bloggare på C.nu har du stor kontroll över din blogg och du kan, om du vill, använda funktioner för att nå ut till så många besökare som möjligt. Du kan också hålla den privat och göra den lösenordskyddad. På C.nu ingår man inte i ett större bloggmagasin utan varje bloggare är individuell, detta gör att det är lättare att blogga om egna intressen istället för att bli hopbuntad med massa bloggare som ligger långt från ens egna område.

Kontrollpanelen på c.nu ger ett bra första intryck och där kan du förutom att styra bloggens innehåll även få statistik om dina besökare samt söka efter affiliateprogram om du vill lägga in sponsrade länkar på bloggen.

Betyg 4,5 av 5