Nouw.com

Bloggnätverket Nouw.com riktar sig till unga tjejer som bloggar om sin vardag och sina intressen. Som bloggare på Nouw.com blir din blogg en del av ett större magasin.

FördelarNackdelar
– Stor aktör – Exponering i nätverket – Nouw.com delar med sig en liten del av sina annonsintäkter till bloggare– Reklam från Nouw på bloggen – Tråkiga mallar

Nouw.com är ett av Sveriges största bloggnätverk och har i dag tusentals bloggare anslutna. Med en blogg på Nouw.com blir din blogg en del av deras större bloggmagasin bestående av bloggar från hela världen. Nouw.com har också flera funktioner kopplade till bloggen där du t.ex. kan ha ditt egna domännamn till din blogg, möjlighet att redigera bilder, välja om bloggen ska ha en eller flera kolumner, ställa in hur bred bloggen ska vara mm.

Portalen Nouw.com är konstruerad som ett livsstilsmagasin och har ett antal toppbloggare som får extra exponering. Bloggare i nätverket skriver främst om livsstilsämnen och behandlar ofta resor, mode, föräldraskap, ridning och mat. Sett till bloggare riktar sig Nouw.com främst till unga tjejer som bloggar om sina intressen och vardagsupplevelser.

Med Nouw.com har du också möjlighet att tjäna pengar på din blogg. Du får drygt 1 öre per sidvisning på din blogg, vilket i praktiken ger 10 kr för 1000 besökare som läser förstasidan, och 20 kr om de läser en sida till. Det finns också stöd för Metapic som gör att du kan få betalt för att exponera produkter.

En nackdel med Nouw.com är att du är begränsad av villkoren från bloggnätverket vilket innebär att möjligheterna till teman och att styra reklaminnehåll mm. är begränsade. Å andra sidan kan det förenkla ditt arbete genom att låta Nouw styra vissa aspekter av bloggandet som t.ex. att behöva lägga in egna annonser.

Betyg 3 av 5.